Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

ZUSTERFLAT - UTRECHT (AFGEROND)

Inschrijven

Paranadreef 2

120 kamers

Kamergroottes: 11 - 44 m²

Kamerprijzen: €225 - 400 inclusief

Start verhuur: mei 2014

Looptijd: tot 1 juli 2015

ZUSTERFLAT - 120 KAMERS - UTRECHT

De gemeente Utrecht en Socius hebben de kans gekregen om vanaf 1 maart 2014 in een oud zusterhuis tijdelijk 120 jongeren te huisvesten met een kamerprijs vanaf €125,- excl. per maand (11m2). Hiermee werden de studenten in Utrecht die woningzoekend waren een helpende hand geboden. Door een goede samenwerking tussen ontwikkelaar Timpaan, Vaspro Bouwmanagement en Socius, de gemeente Utrecht en snel handelen van de wethouder Isabella is het gelukt om het bestaande zusterhuis op de locatie van het Antonius Ziekenhuis tijdelijk om te vormen tot jongerenhuisvesting.

 

Het voormalige zusterhuis is in zeer korte tijd door aannemer Plegt-Vos geschikt gemaakt voor de tijdelijke huisvesting. Ontwikkelaar Timpaan, eigenaar van het ziekenhuis met zusterflat, heeft de locatie aangekocht met het oog op herontwikkeling naar max 250 woningen in een groene setting. De eerste fase van dit nieuwbouwproject genaamd Antoniuskwartier bestaat uit 56 eengezinswoningen, waarvan alle woningen inmiddels verkocht zijn. Kijk voor meer informatie op http://www.antoniuskwartier.nl/.

 

In de aanloop naar de sloop van het zusterhuis werd de gelegenheid gegeven om het bestaande zusterhuis nog een tijdelijke functie te geven. Het project is afgelopen op 1 juli 2015, waarna het gebouw gesloopt wordt en Timpaan start met de bouw van de eengezinswoningen.

 

Veel bewoners van de Zusterflat zijn inmiddels doorverhuisd naar een ander project van Socius: De Ravel. Ze hebben hier meegeholpen met klussen tijdens de verbouwing in ruil voor een maandelijkse huurkorting.

 

Voor een foto-impressie van het pand kijk je op onze Facebookpagina.

 

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved