Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

Eenjarig jubileum Zusterflat Overvecht

1 mrt '15

Socius

De 120 bewoners van ons project Zusterflat Overvecht wonen er alweer een jaar. Op 1 maart is het precies een jaar geleden dat de eerste huurders hun sleutels kregen overhandigd. Een paar van onze oppassers woont er zelfs al een paar weken langer.

 

Zusterflat Overvecht is de voormalige Zusterflat van ziekenhuis Oudenrijn. In vervlogen tijden woonden de zusters die in het ziekenhuis werkten in de flat. Met het vertrek van het ziekenhuis naar de nieuwe locatie in Leidse Rijn, is de Zusterflat leeg komen te staan en is het hele ziekenhuisterrein verkocht aan projectontwikkelaar Timpaan.

 

De Timpaan hebben we duidelijke afspraken gemaakt over de Zusterflat. Voor een periode van zes maanden zouden we de kamers in de Zusterflat aan de jongeren gaan verhuren. Afhankelijk van de ontwikkelingen zou er eventueel een verlenging van het project in zitten. En die verlenging kwam. Eerst met drie maanden, toen nog een keer met drie maanden en de laatste berichten zijn dat de bewoners van de Zusterflat in ieder geval tot 1 juli 2015 kunnen blijven zitten. We helpen het ze hopen dat er nog een keer een verlenging in zit.

 

Enquete

De bewoners van de Zusterflat zijn in ieder geval dik tevreden. In het najaar van 2014 hebben we een enquete laten houden onder de bewoners. De uitkomst was onder andere dat 95 procent van de bewoners opnieuw in een project van Socius zou gaan wonen.

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved