Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

Wat doen wij

OVER ONS

Socius is een jongerenhuisvester die maatschappelijk vastgoed en kantoren geschikt maakt voor kamerbewoning. Dat vraagt om maatwerk. Ooit als stichting ontstaan vanuit de doelgroep zelf, weet Socius als geen ander wat jongeren willen: een betaalbare kamer, een schoon huis, leuke medebewoners, lekker centraal gelegen en snel internet. Met deze kennis heeft Socius een formule ontwikkeld die vrijwel op alle gebouwen is toe te passen. Die formule heeft geleid tot succesvolle projecten in onder andere Utrecht, Leiden, Amsterdam en Wageningen met in totaal meer dan 1.200 wooneenheden.

 

Maatschappelijk effect

Maar Socius is niet alleen jongerenhuisvester, ze is altijd op zoek naar mogelijkheden om haar projecten een ‘maatschappelijk effect’ mee te geven. Zo stelt Socius in samenwerking met Youké Sterke Jeugd al jarenlang succesvol woonruimte beschikbaar aan kwetsbare jongeren en biedt ze werkruimte aan starters en kunstenaars. Tegelijkertijd wil Socius gewoon hele leuke projecten neerzetten, projecten die voor iedereen een meerwaarde hebben. Dat vraagt om een grote wederzijdse betrokkenheid. Toekomstige bewoners worden bijvoorbeeld middels zelfwerkzaamheid ingezet bij de bouw van een nieuw project en ze doen het dagelijks beheer zelf, dit alles altijd onder professionele begeleiding.

 

Samenwerking

Een van de sleutelwoorden voor Socius is samenwerking. In de eerste plaats natuurlijk met de bewoners, zij maken het project. Daarnaast heeft Socius nauwe banden met Plegt-Vos en Vaspro, overheden zoals gemeenten en provincies, kunsthuisvesters, jeugdzorgorganisaties, belangenorganisaties, studentenvakbonden, buurtorganisaties, woningbouwcorporaties en zorginstanties.

 

Initiatieven van bewoners

Socius staat altijd open voor constructieve initiatieven en ideeën. Zo heeft Socius bijvoorbeeld al diverse malen voor verf en andere materialen gezorgd voor aankleding van gemeenschappelijke ruimten, heeft ze een zomeractiviteiten zoals een barbecue en een WK-scherm gefaciliteerd en sponsort Socius een voetbalteam dat voortgekomen is uit bewoners. Bovenal hebben we vooral heel veel lol in wat we doen: betaalbare woonruimte realiseren met een hoog maatschappelijk rendement.

LEUKE FEITJES

15

Projecten gerealiseerd

55.328

Kopjes koffie gedronken

2428

Jongeren gehuisvest

208

Mensen in dienst

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved