Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

Voor pandeigenaren & overheden

PANDEIGENAREN

Socius kan uw leegstaande gebouw herontwikkelen tot huisvesting voor jongeren. Dat levert u de volgende voordelen op:

 

  • Meer opbrengst. Leegstand kost geld. Als Socius uw gebouw transformeert tot woonruimte kunnen we een huurprijs bieden. Zo wordt uw gebouw kostenneutraal of zelfs rendabel.

 

  • Geen servicekosten. Socius neemt de servicelasten over en het onderhoud van uw gebouw.

 

  • Geen verloedering. Uw gebouw wordt weer gebruikt. Zo gaat u verloedering en verpaupering tegen.

 

  • Positieve stimulans. De huisvesting van jongeren mengt goed met andere functies, zoals bedrijfsruimte. Dit geeft een positieve impuls aan het gebied.

 

  • Goodwill gemeente. Gemeenten hebben veel waardering voor tijdelijke transformatieprojecten. Zo wint u de goodwill met het oog op eventuele herontwikkeling van uw gebouw of perceel.

 

Als u interesse heeft in verhuur aan Socius, komen we graag uw gebouw bezichtigen en beoordelen op financiële en technische haalbaarheid. Hiervoor brengen wij uiteraard geen kosten in rekening. Als u meer wilt weten over de werkwijze van Socius, klik hier voor het vijfstappenplan.

OVERHEDEN

In alle grotere steden is een flinke leegstand. Gemiddeld 14 procent waarvan bijna de helft structureel. Daarnaast kennen bijna alle steden met een universiteit of hogeschool groeiende kamernood voor jongeren. Door tijdelijke transformatie mogelijk te maken en leegstaande gebouwen in te zetten kunt u een belangrijke slag slaan in het tegengaan van leegstand en kamernood. Bovendien bieden tijdelijke transformatieprojecten meer voordelen.

 

  • Door leegstand verloederen gebouwen snel. De verloedering straalt af op de omgeving, waardoor bedrijven zich niet langer willen vestigen in de omgeving en de leegstand toeneemt. Tijdelijke transformatie geeft weer nieuw elan aan een gebied en gaat verloedering tegen.

 

  • Jongeren kunnen fungeren als pioniers in een herbestemmingsgebied. In voorbereiding op de herbestemming brengt een tijdelijk huisvestingsproject de sociale dynamiek al op gang.

 

  • De huisvesting van jongeren is zeer goed te combineren met andere functies, zoals horeca, winkels, kunstateliers of bedrijfsruimte. Zo krijgen tijdelijke transformatieprojecten een sociale meerwaarde en kunnen een positieve impuls geven aan een buurt of kantorenterrein.

 

So onderzoekt graag samen met u welke mogelijkheden er zijn in uw stad of provincie. Als er gebouwen zijn die in aanmerking komen voor transformatie komen we graag een bezoek brengen en beoordelen of een project financieel en technisch haalbaar is. Hiervoor brengen wij uiteraard geen kosten in rekening. Als u geïnteresseerd bent in onze werkwijze, klik hier voor het vijfstappenplan.

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved