Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

Wethouder geeft startschot bouw 180 kamers in voormalig gemeentekantoor

17 apr '15

Socius

‘Het wordt een mooi project. Ik kom graag nog een keer terug wanneer het klaar is’, aldus wethouder Wonen Paulus Jansen van de gemeente Utrecht. Vrijdagmiddag 17 april heeft Jansen samen met twee studenten het startschot gegeven voor de verbouwing tot studentenhuisvesting van het voormalige gemeentekantoor aan Ravellaan 96 in Utrecht. Voor een periode van tien jaar zal jongerenhuisvester Socius 180 jongeren en studenten in de kantoortoren huisvesten. Socius heeft het project gedoopt tot De Ravel.

 

Met de herbestemming van De Ravel is de gemeente Utrecht - eigenaar van het gebouw - de eerste studentenstad in Nederland die actief eigen vastgoed inzet om de kamernood onder jongeren en studenten aan te pakken. Volgens Socius zouden veel gemeenten dit ‘voorbeeld mogen volgen’.

 

Socius bouwt niet alleen kamers in het gebouw. In de plint komt een multifunctioneel restaurant met een ontmoetingsfunctie voor de hele buurt. Er is een ruimte te huur voor trainingen, workshops of bijvoorbeeld yoga. Tevens komen er werkplekken voor startende ondernemers en kunstenaars en in de kelder komen oefenruimtes voor bandjes.

 

Huur vooruitbetalen

Socius heeft voor een bijzondere financiering gekozen. Ze biedt toekomstige bewoners de gelegenheid om hun huur twee jaar vooruit te betalen. In ruil daarvoor wonen ze twee maanden gratis en wordt de jaarlijkse huurverhoging niet doorgevoerd. Daarnaast zijn vooruitbetalers ook zeker van een kamer. Voor investeerders die geen kamer nodig hebben, geeft Socius obligaties uit.

 

Socius

Socius Wonen is een jongerenhuisvester uit Utrecht die zich gespecialiseerd heeft in de tijdelijke herbestemming van kantoorgebouwen en maatschappelijk vastgoed tot jongeren- en studentenhuisvesting. Dat vraagt om maatwerk. Ooit ontstaan vanuit de doelgroep zelf, weet Socius precies wat studenten willen. Met deze kennis heeft Socius een formule ontwikkeld die op vrijwel alle gebouwen is toe te passen. Deze formule heeft tot succesvolle projecten geleid in Utrecht, Leiden, Wageningen en Amsterdam met in totaal meer dan 1.200 wooneenheden.

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved