Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

Persuitnodiging: Start bouw 180 kamers in voormalig gemeentekantoor

16 apr '15

Socius

Wethouder Wonen Paulus Jansen van de gemeente Utrecht zal op vrijdagmiddag 17 april het startschot komen geven voor de bouw van 180 jongeren- en studentenkamers in het voormalige gemeentekantoor aan de Ravellaan 96 in Utrecht. Als soort van eerste steen zal de wethouder samen met studenten een aantal energiebesparende maatregelen installeren. De gemeente Utrecht is met de herbestemming van de Ravellaan de eerste gemeente in Nederland die eigen vastgoed inzet om de kamernood binnen de gemeentegrenzen aan te pakken. De media zijn van harte uitgenodigd om bij het startschot aanwezig te zijn.

 

Programma:

16:15u inloop

16:30u opening door Socius

16:40u toespraak wethouder Jansen

17:00u startschot verbouwing door de wethouder aansluitend een hapje en een drankje

 

De Ravel

Socius heeft het huisvestingsproject aan de Ravellaan omgedoopt tot De Ravel. Voor een periode van tien jaar worden de 180 woningen aan jongeren en studenten verhuurd. In de plint komt een multifunctioneel restaurant met een ontmoetingsfunctie voor de hele buurt. Tevens komen er oefenruimtes voor bandjes en werkplekken voor startende ondernemers en kunstenaars.

 

Socius

Socius Wonen is een jongerenhuisvester uit Utrecht die zich gespecialiseerd heeft in de tijdelijke herbestemming van kantoorgebouwen en maatschappelijk vastgoed tot jongeren- en studentenhuisvesting. Dat vraagt om maatwerk. Ooit ontstaan vanuit de doelgroep zelf, weet Socius precies wat studenten willen. Met deze kennis heeft Socius een formule ontwikkeld die op vrijwel alle gebouwen is toe te passen. Deze formule heeft tot succesvolle projecten geleid in Utrecht, Leiden, Wageningen en Amsterdam met in totaal meer dan 1.200 wooneenheden.

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved