Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

 

Plan Einstein wint Europese subsidiewedstrijd

 

Plan Einstein gaat zowel jongeren die een binding hebben met Utrecht Overvecht als vluchtelingen (gescheiden) huisvesten in een voormalig kantoorpand aan de Einsteindreef. Hierbij wordt er ook een ontmoetingsplek gerealiseerd. In partnerschap met onder andere de gemeente Utrecht werd Plan Einstein aangedragen voor de UIA subsidiewedstrijd, voor innovatieve projecten.

 

Op 12 oktober werd bekend dat Socius in haar samenwerking met de gemeente Utrecht de prestigieuze Urban Innovation Actions subsidie verkregen heeft. Plan Einstein wordt gezien als een “innovatieve aanpak in de opvang van asielzoekers”. In Plan Einstein wonen binnenkort vluchtelingen onder 1 dak samen met jongeren die een sterke binding hebben met Overvecht. Hierbij wordt er ook een ‘incubator space’ gecreëerd, waar activiteiten en opleidingen gegeven kunnen worden door partners zoals de Volksuniversiteit Utrecht, en de Social Impact Factory. Plan Einstein is gekozen met 17 andere inzendingen uit een poule van 378 deelnemers; lees meer over Urban Innovative Actions hier.

 

 

17 okt '16

Socius

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved