Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

 

Persbericht: Eerste starters nemen intrek tussen bejaarden

UTRECHT - Tussen de ouderen in het Utrechtse verzorgingstehuis Tolsteeg wonen nu ook officieel starters. Gisteren was de opening van de eerste fase van de verbouwing van de zorgvleugel tot studentencomplex. Na oplevering van de laatste appartementen komen er voor een periode van tien jaar in totaal 160 jongeren en starters te wonen.

 

Met het vertrek van de zorginstelling, zou de zorgvleugel van het seniorencomplex leeg komen te staan. “Dat was een mooie kans voor ons”, vertelt Pim Koot, commercieel directeur van jongerenhuisvester Socius. “Tolsteeg leent zich uitermate goed voor de verbouwing tot jongerenhuisvesting”, gaat Koot verder. “Het is dichtbij het centrum en winkels zijn op loopafstand. Daarbij waren er al veel zelfstandige appartementen, die gingen als warme broodjes.” In hetzelfde complex blijven de huidige 150 aanleunflats bewoond door ouderen. Daardoor komen jong en oud straks in hetzelfde complex te wonen.

 

Socius gaat de uitdaging aan jong en oud harmonieus te laten samenleven onder een dak, maar alles wel ‘in een nieuw jasje’. Met behulp van zowel nieuwe als de oudere bewoners blijven de huidige voorzieningen als het restaurant, receptie, kapper, fysiotherapeut en de ontmoetingszalen gehandhaafd. Waar nodig krijgen de ruimten een opknapbeurt. Daarnaast zullen er ook leuke activiteiten opgezet worden in een vorm die past bij deze tijd en leuk is voor zowel jong als oud.

 

In het voorjaar van 2016 is de verbouwing helemaal klaar en nemen de laatste jongeren hun intrek in het gebouw.

 

 

 

17 sept '15

Socius

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved