Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

 

Bijzonder woonproject: Jongerenhuisvesting naast opvanglocatie Overvecht

In samenwerking met de gemeente Utrecht gaat Socius gedurende twee jaar jongeren huisvesten op de Einsteindreef. Dit pand in de Utrechtse wijk Overvecht is vanaf deze zomer ook in gebruik als opvanglocatie voor vluchtelingen.

 

De woonruimten zijn beschikbaar voor jongeren uit de wijk Overvecht die graag iets betekenen voor de buurten de opvang van vluchtelingen. Zij dragen bij aan een prettige leefomgeving door het organiseren van activiteiten en simpelweg door een goede buur voor wijkbewoners en mensen in de opvang te zijn. Het gaat dan vooral om raakvlakken als samen met de buren koken, eten, muziek, sport en natuurlijk om gezelligheid!

 

De huisvesting van de Utrechtse jongeren naast de opvanglocatie maakt deel uit van een breed plan van de gemeente, samen met een aantal partners, om de opvang meerwaarde te geven aan de buurt. Dit plan is gericht op de toekomstperspectieven van zowel jonge Overvechters als van de vluchtelingen. Zo gaat het Utrecht Centre for Entrepreneurship (Universiteit Utrecht) cursussen geven in internationaal ondernemerschap, verzorgt de Volksuniversiteit lessen zakelijk Engels en begeleidt Vluchtelingenwerk asielzoekers en vrijwilligers die activiteiten rondom de opvang  willen ondernemen. De Social Impact Factory koppelt Utrechtse ondernemers aan deze cursisten internationaal ondernemerschap. Al deze activiteiten staan ook open voor de wijkbewoners.

 

Hieronder praktische informatie over dit nieuwe project op een rij, voor zover bekend. Deze informatie wordt bijgewerkt zodra er meer bekend is. Alle informatie is onder voorbehoud.

 

• Type huisvesting: onzelfstandig, kamers

• Voor wie: actieve en betrokken jongeren (21-30 jaar) uit Overvecht

• Aantal kamers: 20-30

• Grootte kamers: nog niet bekend

• Huurprijzen: nog niet bekend

• Aanwezige voorzieningen: nog niet bekend

• Aanvang project: 1 november 2016

• Einde project: 1 november 2018

 

De inschrijving is nog niet geopend, maar je kunt al wel jouw interesse kenbaar maken via info@sociuswonen.nl. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Jongeren uit Overvecht krijgen voorrang; de uiteindelijke selectie vindt plaats op basis van in ieder geval een motivatiebrief en een persoonlijk gesprek, waarin de mate van actieve betrokkenheid de doorslag geeft.

 

Wil je graag op de hoogte blijven? Volg ons dan ook op Facebook: facebook.com/sociuswonen.

 

 

 

 

10 mei '16

Socius

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved