Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

MALIEHOF - UTRECHT (AFGEROND)

Inschrijven

Maliebaan 76-78

28 kamers

Start verhuur: februari 2015

Looptijd: tot 1 oktober 2017

MALIEHOF - 36 KAMERS - UTRECHT

In een voormalig opvangtehuis aan de Maliebaan 76-78 is Socius in januari 2015 gestart met de verhuur van 28 kamers. Het project is op 1 oktober 2017 afgerond.

 

Naast het creëren van betaalbare huisvesting op een prachtige locatie in centraal Utrecht, was het  bieden van een goede kans aan jongeren die bezig zijn om de laatste stap vanuit de zorg, naar zelfstandigheid te zetten ook een belangrijk doel van dit project. Dit zijn allen jongeren die een moeilijke periode achter de rug hebben en klaar waren om een normaal leven op te bouwen. Tijdens de twee jaar dat de Maliehof in het beheer van Socius was, hebben veel kwetsbare jongeren deze stap kunnen maken met behulp van hun medebewoners.

 

Het project had dus een sterk maatschappelijke inslag. De huisvesting voor de kwetsbare jongeren werd gecoördineerd in samenwerking met Youké Sterke Jeugd en BackUP. Door ze te laten samenwonen met ‘normale’ jongeren bouwden ze weer een normaal leven op met niet alleen woonruimte maar ook werk, studie en een sociaal netwerk.

 

Voor een foto-impressie van het pand kijk je op onze Facebookpagina.

 

Heb je vragen over dit inmiddels afgeronde project? Mail dan naar info@sociuswonen.nl.

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved