LOhuizenlaan

81 studio's en appartementen

Groottes woningen: 14 m², 24 m² & 32 m²

Prijzen: vanaf 383-, ex. g/w/l, ex. servicekosten

Start verhuur: december 2017 (onder voorbehoud)

Looptijd: 10 jaar

LOHUIZEN - AMSTERDAM (NIEUW)

 

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

Bereik ons

030 302 03 64

Ravellaan 96, 3533 JR Utrecht

LOhuizen - 81 STUDIO'S EN APPARTEMENTEN, AMSTERDAM

In het Oostelijk Havengebied van Amsterdam realiseert Socius in samenwerking met de Alliantie een woonproject waar statushouders en Nederlandse jongeren samen zullen wonen en leven.

 

Samen met woningcorporatie de Alliantie, de gemeente Amsterdam, Buurtcoöperatie Oostelijk Havengebied en buurtorganisatie BOOST werkt Socius een project waar naast sociaal huurders ook statushouders komen wonen. Voor informatie over de samenwerking tussen de vijf organisaties, zie ons nieuwsbericht van 6 september jl.

 

In het pand, op het Cruquieseiland in het Oostelijk Havengebied, komen er studio’s en tweepersoonsappartementen voor jongeren van 18 t/m 27 jaar vanaf december beschikbaar. Om in aanmerking te kunnen komen voor de woningen kunnen geïnteresseerden reageren op Woningnetadvertenties. Deze zullen vanaf 19 september een week op Woningnet Stadsregio Amsterdam gepubliceerd staan.

 

Om de integratie van statushouders te stimuleren en om binding tussen de bewoners en de buurt een kickstart te geven, gaan de bewoners samenwerken aan het bouwen van een community waarin iedereen zich thuisvoelt. Lees meer over deze samenwerking op de website.

 

Praktische informatie

  • Jongerenwoningen: 16 éénpersoonsstudio's (type 1), 49 grotere éénpersoonsstudio's (type 2), 16 tweepersoonsappartementen (type 3)
  • Grootte woonruimtes: 14 m², 24 m² en 32 m²
  • Huurprijzen: Vanaf €383 exclusief servicekosten (waaronder g/w/l)
  • Elke woonruimte beschikt over privé voorzieningen: badkamer/wc en keuken
  • Jongerencontracten: Woon er maximaal 5 jaar, maar raak je inschrijftijd bij Woningnet niet kwijt
  • Ook zullen bewoners beschikken over een gedeelde ruimtes zoals wasruimtes en gezamenlijke buitenruimtes
  • Aanvang project: de verwachting voor de oplevering van LOhuizen is december 2017

 

Aanmeldprocedure

Het aanmelden voor LOhuizen gaat via Woningnet. Kijk op de projectwebsite om meer over de aanmeldprocedure te lezen!

 

Zelfbeheer

Net zoals bij al onze andere projecten zal ook bij LOhuizen zelfbeheer een grote rol spelen. Het zelfbeheer bestaat uit het sociaal beheer en het algemeen beheer van het project. Onder sociaal beheer valt alles wat nodig is om een veilige, schone, leefbare en gezellige woonomgeving te maken en houden. Hierbij staat het vormen van een community en het creëren van sociale samenhang voorop. Het beheer van de overige dagelijkse gang van zaken van LOhuizen noemen we het algemeen beheer, hieronder valt bijvoorbeeld het afhandelen van onderhoudsverzoeken, het bijhouden van de e-mail en social media en de coördinatie van maatschappelijke initiatieven. Meer informatie over zelfbeheer ontvangen geïnteresseerden tijdens informatieavonden.

 

Meer weten?

Heb je interesse in LOhuizen? Kijk dan op de projectwebsite. De woningen worden gespreid aangeboden op Woningnet, waarbij de advertentie gedurende 2 weken online blijft. Houd deze pagina, en de projectwebsite in de gaten voor updates over wanneer deze advertentie online zal gaan.

 

 

Over ons

Recente Tweets

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

© 2017 Socius, All Rights Reserved