Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

 

Klussen voor een kamer in Wageningen in volle gang

In 2013 is Socius (samen met Van der Leij Vastgoed) gestart met het eerste woonproject in Wageningen. In project Duivendaal wonen sinds augustus 2013 179 studenten en jongeren met veel plezier. Een aantal bewoners hebben ook geholpen tijdens de verbouwing, in ruil voor een huurkorting van 10% per maand op de kale huur, gedurende de gehele huurperiode. Dit concept ‘zelfwerkzaamheid’ heeft Socius eveneens met succes uitgevoerd in de projecten AL16, TWA en op dit moment in het nieuwe project De Ravel.

 

Inmiddels heeft Socius een tweede project verworven, in samenwerking met de Wageningen UR: Computechnion aan het Dreijenplein 2. In de zomer moeten de 96 kamers af zijn en kan de verhuur starten. Aannemer Plegt-Vos is druk bezig met de verbouwing van het pand en ook hier zijn 28 handige toekomstige bewoners gevonden die meehelpen om de klus te klaren. Onder begeleiding van de mannen van Plegt-Vos zijn deze jongens en meiden aan de slag met isoleren, opruimen, het plaatsen van wanden en het bouwen van de keukens. Via het eigen online systeem Socius Connect kunnen de klussers zich inschrijven voor de zelfwerkzaamheid en kunnen zij zich inplannen voor de klusdiensten.

 

In totaal moet er 48 uur geklust worden in ruil voor 10% korting op de kale huur. Ook hebben de klussers eerste keuze bij het uitzoeken van een kamer, dus hoe harder er geklust wordt, hoe meer kans op de mooiste kamer! Hierbij mogen ook handige familieleden of vrienden een handje helpen.

 

Geïnteresseerden kunnen zich helaas niet meer inschrijven om te helpen met klussen, maar zoek je nog een kamer in Wageningen, er zijn nog kamers beschikbaar! Meld je aan voor de wachtlijst in Socius Connect en schrijf je in voor de infoavond op 15 juni a.s. Op deze avond kun je het pand en de kamers bekijken, de mensen achter Socius ontmoeten en al je vragen stellen.

 

Voor meer informatie over het project ga je naar www.computechnion.nl of kun je  naar info@computechnion.nl.

 

Hieronder een fotoreportage van de gemotiveerde klussers!

 

1 juni '15

Socius

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved