Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

Louwesweg 5 - 231

88 studio's en 22 tweepersoonsappartementen

Grootte woningen: 14 m², 24 m² en 32 m²

Prijzen: vanaf €383,- (exclusief servicekosten, waaronder g/w/l/i)

Start verhuur: 1 december 2017 (onder voorbehoud)

Looptijd: minimaal 10 jaar

KARMIJN - AMSTERDAM (NIEUW)

 

KARMIJN – 88 STUDIO'S & 22 APPARTEMENTEN, AMSTERDAM

Op het terrein waar ook het Socius project TWA te vinden is, wordt gebouwd aan een nieuw complex met jongerenwoningen.

 

Samen met woningcorporatie de Alliantie ontwikkelt Socius een woonproject waar de ene helft van de 110 woonruimtes beschikbaar is voor statushouders (dit zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning) en de andere helft voor starters en studenten. De realisatie van dit project vindt plaats op het terrein van reeds bestaand Socius woonproject Tijdelijk Wonen Amsterdam. Geïnteresseerden kunnen vanaf 12 september gedurende een week reageren via advertenties op Woningnet Stadsregio Amsterdam.

 

De advertenties staan tot 18 september online, kijk op de website voor de linkjes: https://woneninkarmijn.nl/de-woningen/

 

Het samenwonen van statushouders en Nederlandse jongeren draagt bij aan de integratie van de statushouders, en beide groepen kunnen op cultureel vlak veel van elkaar leren. De bewoners vormen samen een community, waarbij vanuit Socius wordt gestimuleerd om zelf activiteiten te ondernemen. Zie ook het kopje 'Zelfbeheer' hieronder.

 

Praktische informatie

  • Type huisvesting: 88 studio's (twee types), 22 tweekamerappartementen
  • Grootte woonruimtes: studio type 1: 14m², Studio type 2: 24m², tweepersoonsappartement: 32 m²
  • Huurprijzen ex. servicekosteren (waaronder g/w/l/i): studio type 1: €383, studio type 2: €414 - €479, tweepersoonsappartement: €592,55 (lees meer over de woonruimtes op de website)
  • Elke woonruimte beschikt over privé voorzieningen: badkamer/wc en keuken
  • Ook zullen bewoners beschikken over een gedeelde ruimte, één per verdieping, waar per verdieping andere invulling voor is (van woonkamer tot wasruimte)
  • Aanvang project: de verwachting voor de oplevering van Karmijn is december 2017

 

Aanmeldprocedure

Het aanmelden voor Karmijn gaat via Woningnet. Kijk op de projectwebsite om meer over de aanmeldprocedure te lezen! De initiële aanmeldperiode is voorbij. Als er een woning vrijkomt vind je deze op WoningNet. Dit wordt dan ook gecommuniceerd via onze Facebookpagina.

 

Zelfbeheer

Ook bij Karmijn zal zelfbeheer een grote rol spelen, net zoals bij onze andere projecten. Het zelfbeheer bestaat uit het sociaal beheer en het algemeen beheer van het project. Onder sociaal beheer valt alles wat nodig is om een veilige, schone, leefbare en gezellige woonomgeving te maken en houden. Hierbij staat het vormen van een community en het creëren van sociale samenhang voorop. Het beheer van de overige dagelijkse gang van zaken van Karmijn noemen we het algemeen beheer, hieronder valt bijvoorbeeld het afhandelen van onderhoudsverzoeken, het bijhouden van de e-mail en social media en de coördinatie van maatschappelijke initiatieven. Meer informatie over zelfbeheer ontvangen geïnteresseerden tijdens informatieavonden.

 

Meer weten?

Heb je interesse in de woningen in Karmijn? Kijk dan op de projectwebsite. Als er een woning vrijkomt, zal deze via WoningNet aangeboden worden. Als er een woning bij LOhuizen op WoningNet staat, zullen we dit ook op onze Facebookpagina laten weten.Heb je verder nog vragen over de woningen of het zelfbeheer bij Karmijn? Stuur dan een e-mail naar info@woneninkarmijn.nl.

 

 

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved