Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

Regionale journalisten tonen veel interesse in De Ravel!

13 mei '15

Socius

Afgelopen week kwamen er twee journalisten langs in ons nieuwe project op de Ravellaan 96 in Utrecht, genaamd De Ravel. Ze waren beiden vooral geïnteresseerd in de zelfwerkzaamheid, waarbij toekomstige huurders meehelpen aan de verbouwing.

 

Zo liep er spontaan een journalist van digitale krant Nieuws030 binnen om ons vragen over De Ravel te stellen. Hierbij werden een aantal toekomstige bewoners geïnterviewd, die hard aan het klussen waren om straks korting op de huur én garantie op een kamer te bemachtigen.

 

Klik hier om naar het nieuwsbericht te gaan!

 

Ook het AD Utrechts Nieuwsblad heeft een artikel geschreven over het klussen in De Ravel: “Klussen voor een huurkorting, studenten werken mee aan kamers”. Het artikel was op dinsdag 12 mei 2015 in de krant te vinden.

 

In het artikel wordt de zelfwerkzaamheid door een aantal toekomstige bewoners aan de lezer uitgelegd. "Huisvester Socius, die de exploitatie van het studentencomplex doet, biedt studenten de kans mee te klussen. In ruil voor 48 uur werken krijgen ze 10 procent korting op de huurprijs. 'Dat is natuurlijk wel lekker' zegt de 20-jarige Tibor Rongen. 'Bovendien ben je dan verzekerd van een kamer. En dat is natuurlijk ook wel erg handig, want studentenkamers liggen niet voor het oprapen.'"

 

In het artikel wordt daarnaast verder ingegaan op de begeleiding door de professionele aannemers en de Txoko, waar de hele buurt welkom is. Op de begane grond wordt er onder andere ook vergaderruimte voor zzp'ers gecreëerd. Het artikel sluit af met een positieve noot van wethouder Paulus Jansen: "De Ravel is een mooi voorbeeld van hoe kantoren in Utrecht en andere, nuttige functie kunnen krijgen."

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved