Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

 

Marjolein let op brandveiligheid, hygiëne en leefbaarheid

Socius is een snelgroeiende organisatie. Inmiddels hebben we twaalf mensen op kantoor. Daarnaast hebben we per project meerdere medewerkers die projectgebonden werkzaamheden uitvoeren. In deze eerste nieuwsbrief stellen we u graag voor aan Marjolein Meloen (18), tweedejaars communicatiemanagement aan de Hogeschool Utrecht en onze kersverse beheerder huuradministratie en communicatie voor De Ravel. Daarnaast is Marjolein assistent gangbeheerder voor haar gang.

 

Wat ga je voor Socius doen?

Als assistent gangbeheerder zorg ik dat alles op de gang goed verloopt. Bijvoorbeeld zorgen dat iedereen zich aan het schoonmaakrooster houdt en als er eventuele conflicten zijn, los ik die samen met de gangbeheerder op. Tot nu toe klikt het erg goed op de gang. Er zijn drie pijlers waar we op moeten letten: brandveiligheid, hygiëne en leefbaarheid.

 

Als beheerder huuradministratie en communicatie zit ik op het kantoor van Socius. We hebben ons eigen kantoor als beheerteam, dus met de twee pandbeheerders en het onderhoud. Op maandag en donderdag houden we inloopuren voor vragen, klachten en ideeën. Een bewoner die niet op maandag kan, kan dan op donderdag komen. Naast het inloopspreekuur beantwoord ik alle mails en hou ik Sociusconnect bij.

 

Sociusconnect is alleen voor bewoners. Het is een online platform waar ze alles kunnen aangeven en kunnen zien, het is echt superhandig. Als bewoner kan je er hospiteeravonden vinden, klachten indienen, ideeën erin zetten en er zit een chatmogelijkheid in om extra informatie te delen. Als gangbeheerder kan je bijvoorbeeld zien wie er allemaal in je gang woont en ze direct een mailtje sturen. Bewoners moeten nog wel gewend worden aan ‘connect’. Stuur je bijvoorbeeld een mailtje naar mij, omdat je deur kapot is, dan moet ik dat weer doorsturen naar de beheerder onderhoud. Zetten ze het direct in ‘connect’, dan gaat het meteen naar de beheerder onderhoud, vandaar dat we alles via connect willen.

 

Marjolein kijkt vanuit haar kamer uit over de daken van de wijk Oog in Al. ‘Dat heb ik ook zo uitgekozen, vanaf verdieping zes zit je echt boven de bomen en de flats. Ik heb deze kamer gekozen, puur omdat deze niet aan de zonkant zit. Ik wil niet de warmte hebben in mijn kamer, ik hou ervan als het koel is en je hebt hier heel mooi uitzicht. Aan de andere kant kun je wel de Dom zien, maar dat was het dan ook wel.

 

Hoe ben je met Socius in contact gekomen?

Via een studievriendinnetje die in een ander project van Socius woonde, de Zusterflat. Zij zei dat ik me moest inschrijven. Dat heb ik toen meteen gedaan> Ik was er als een van de eersten bij. Ik heb ook zelfwerkzaamheid gedaan. Met de bouwvakkers was ook echt heel leuk. Ze zijn heel aardig, ook als ik ze nu tegenkom, maken we even een praatje. Je leert ze wel echt goed kennen in die dagen. Het klussen was voor mij wel wennen, want ik ben echt helemaal niet handig. Ik heb twee linkerhanden. Op school zit ik achter m’n laptopje, dus ik doe niet heel veel fysiek werk normaal.

 

Voor Socius had ik drie bijbanen, dus die heb ik allemaal opgezegd. Socius is nu mijn enige bijbaan. Ik krijg nu wel een behoorlijke vrijheid toegeschoven dat ik mijn uren zelf kan inplannen. Ik vind dat ik daarmee goed kan omgaan anders had ik denk ik ook de baan niet gekregen [zelfverzekerd]. Soms komen er extra dingetjes bij, deze week heb ik bijvoorbeeld een poster gemaakt. Het hoort niet echt bij mijn taakomschrijving, maar door mijn studie kan ik dat soort dingetjes wel doen, want dat sluit wel heel goed aan.

17 nov '15

Socius

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved