Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

 

Een succesvolle introductiemiddag voor Wonen op de Hoek

Tijdens de introductiedag leren bewoners elkaar kennen door samen activiteiten te doen. De toekomstige bewoners van Wonen op de Hoek krijgen op hun introductiedag de mogelijkheid om te bedenken hoe ze hun gezamenlijke ruimtes graag zouden benutten.

 

Afgelopen zaterdag 25 februari was het zover: de toekomstige bewoners van nieuw woonproject Wonen op de Hoek ontmoeten elkaar voor de eerste keer. Om elkaar meteen goed te leren kennen, gaan de bewoners per verdieping/woongroep met elkaar brainstormen over de invulling van de gedeelde ruimtes van het gebouw: de entree, en het plein buiten. Er wordt meteen actief meegedaan; misschien een basketballhoop? Of barbecues? Na drie kwartier ideeën verzamelen, mogen de bijna-bewoners hun ideeën aan de andere groepen, en natuurlijk aan de deskundige jury, presenteren. De jury bestond zaterdag uit Socius projectleider Nico Heemskerk, de Alliantie gebiedscoördinator Staalmanpleinbuurt Lysanne ter Brugge, en last-but-not-least wethouder Bouwen & Wonen Amsterdam, Laurens Ivens. Alle verdiepingen hebben goed hun best gedaan, en de goede ideeën voor de invulling van de gemeenschappelijke ruimte stapelden zich op. Toch moet er een keus gemaakt worden, welke uiteindelijk valt op de bewoners van verdieping 3! Zij bedachten uiteenlopende functies voor de entree en het plein buiten, waaronder een bar voor bij de entree, en een groot aantal leuke voorzieningen waar alle bewoners wat aan hebben.

 

Verdieping 3 krijgt als prijs een mooi groot canvas met hun groepsfoto erop! Nadat wethouder Ivens de winnaars heeft gefeliciteerd, kunnen de toekomstige bewoners een eerste kijkje gaan nemen in hun nieuwe woonruimtes. Vanuit de Alliantie wordt dit vaak ‘het inmeetmoment’ genoemd, en de duimstokken en rolmaten worden inderdaad uit de tas gehaald. Nieuwe buren helpen elkaar met inmeten, en ideeën over inrichtingen werden over en weer gevuurd.

 

Al met al was  het een erg gezellige dag, waarvan het doel vast en zeker behaald is: de nieuwe bewoners van Wonen op de Hoek hebben elkaar leren kennen, en zijn enthousiast geworden van de mogelijkheden van hun nieuwe thuis. Per 6 maart kunnen ze hun woonruimte betrekken.

 

Bekijk hieronder de foto’s van 25 februari:

 

 

 

28 feb '17

Socius

Het winnende team! Foto: Paco Núñez

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved