Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

DE SAFFIER - 160 WOONRUIMTES - UTRECHT

In samenwerking met Portaal heeft Socius 49 kamers en 111 studio’s voor jongeren ontwikkeld in het voormalig zorgwooncomplex Tolsteeg te Utrecht. De eerste fase is midden 2015 gestart met 8 studio’s. Alle 160 woningen zijn nu gerealiseerd.

 

Het bijzonder aan De Saffier is dat je als bewoner samen met ouderen in een gebouw komt te wonen. We zoeken dan ook maatschappelijk betrokken bewoners die zich als goede buur wil opstellen voor iedereen in dit project!

 

Jong en oud onder één dak

De jongeren wonen in één vleugel van het pand. In de andere vleugel blijven 155 voormalige aanleunwoningen

waarvan de bewoners variëren in leeftijd. Jong en oud wonen samen in het project, dat de naam De Saffier heeft gekregen. Wij streven ernaar alle bewoners prettig samen te laten leven door voorzieningen te creëren en activiteiten te organiseren die zorgen voor een goede dynamiek. De huidige voorzieningen voor de ouderen, zoals de kapsalon, de huisarts, de activiteitenzalen en het restaurant zijn behouden gebleven, en verbeterd. Hiervoor hebben we onze krachten gebundeld met o.a. Queridon, Stichting Welzijn De Saffier, Stichting Kopa, en De Tuinen van Tolsteeg.

 

Crowdfunding

Tijdelijke transformatie financieren is via banken en investeringsfondsen vrij lastig. Socius kan met een gezond businessplan een goede rente bieden op investeringen, daarom heeft Socius bewoners, hun familie, vrienden en andere geïnteresseerden de mogelijkheid gegeven om te investeren in De Saffier door middel van twee crowdfunding-campagnes (in samenwerking met CrowdAboutNow).

 

Door te hebben geïnvesteerd in De Saffier (vanaf €250) ontvangen investeerders een goed en zeker rendement en bovendien hebben ze daarmee geholpen de realisatie van een maatschappelijk project als De Saffier mede mogelijk te maken. Daarnaast hebben investeerders die €10.000 of meer hebben geïnvesteerd ook het recht op een studio bemachtigd. Deze crowdfunding-campagne is inmiddels succesvol afgerond, het doelbedrag van €150.000 is ruimschoots behaald! De investeer-campagne is hier terug te vinden.

 

Tevens heeft Socius toekomstige bewoners de mogelijkheid geboden hun huur 24 maanden vooruit te betalen voor de prijs van 22 maanden, ze wonen dus twee maanden gratis. De huur wordt gedurende deze twee jaar niet geïndexeerd, wat een extra huurkorting oplevert. Deze (aparte) crowdfunding-campagne is inmiddels ook succesvol afgerond! De huur-campagne is hier terug te vinden.

 

Inschrijven

Spreekt dit project jou aan en lijkt het je leuk om op de Saffier te wonen en een maatschappelijke bijdrage te leveren? Meld je dan aan op Connect! Let op, momenteel zijn alle studio's vol, maar het kan zijn dat er plek op de wachtlijst is. Wij zullen in ieder geval om een motivatiebrief vragen, dus denk vast na waarom jij een goede toevoeging bent voor dit project!

 

Voor een foto-impressie van het pand kijk je op onze Facebookpagina.

 

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved