Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

DE RAVEL - 180 KAMERS - UTRECHT

In een voormalig kantoorpand van de Gemeente Utrecht aan de Ravellaan 96 heeft Socius 180 kamers voor jongeren gerealiseerd. Deze bestaan uit drie typen, er zijn kamers van 19, 22 en 27 m2. De kamers op de eerste drie verdiepingen zijn 15 juli 2015 in de verhuur gegaan, voor een periode van minstens 10 jaar. De overige verdiepingen zijn in augustus en september 2015 opgeleverd.

 

De bijzondere insteek van dit project is dat het gebouw een belangrijke plaats moet gaan innemen in de buurt. Dit zal worden gerealiseerd door middel van een restaurant en de gemeenschappelijke tuinen waar de buurt en onze bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen ontspannen. Ook hielpen bewoners met de verbouwing. Voor 48 uur meeklussen (onder professionele begeleiding) kregen zij 10% huurkorting op hun gehele huurperiode.

 

Het pand telt 9 verdiepingen, en elke verdieping vormt een woongroep. Alle woongroepen bestaan uit 20 kamers, waarbij de bewoners alle gezamenlijke voorzieningen delen, waaronder een badkamer met 4 douches en een grote woonkeuken (≥ 44 m2) met ruime kookgelegenheid.

 

Op de begane grond komt een restaurant en café,  en ruimte voor activiteiten en werkplekken voor creatieve ondernemers. Een ontmoetingsplek waar bewoners en buurtbewoners kunnen eten, koffie drinken of borrelen en waar iedereen kan genieten van optredens of andere activiteiten. In de kelder komt een grote fietsenstalling en buiten is er voldoende ruimte om in de zomer van de zon te genieten en zelfs te tuinieren. Ook worden er in de kelder studio's en opnameruimtes gerealiseerd, kijk voor meer informatie hierover op de website van The Music Space. Naast wonen valt er dus van alles te beleven in de Ravel.

 

Crowdfunding

Tijdelijke transformatie financieren is via banken en investeringsfondsen vrij lastig. Socius kan met een gezond businessplan een goede rente bieden op investeringen, daarom heeft Socius toekomstige bewoners, hun familie, vrienden en andere geïnteresseerden de mogelijkheid gegeven om te investeren in De Ravel door middel van twee crowdfunding-campagnes (in samenwerking met CrowdAboutNow).

 

Door te investeren in De Ravel (vanaf €250) ontvangen de investeerders een goed en zeker rendement, bovendien helpen ze daarmee de realisatie van een maatschappelijk project als De Ravel mede mogelijk te maken. Daarnaast hebben investeerders die €10.000 of meer hebben geïnvesteerd ook het recht op een kamer bemachtigd. Deze crowdfunding-campagne is inmiddels succesvol afgerond, het doelbedrag van €500.000 is ruimschoots behaald! De campagne is hier terug te vinden.

 

Tevens heeft Socius toekomstige bewoners de mogelijkheid geboden hun huur 24 maanden vooruit te betalen voor de prijs van 22 maanden, ze wonen dus twee maanden gratis. De huur wordt gedurende deze twee jaar niet geïndexeerd, wat een extra huurkorting oplevert. Deze crowdfunding-campagne is inmiddels ook succesvol afgerond! De campagne is hier terug te vinden.

 

Voor een foto-impressie van het pand kijk je op onze Facebookpagina.

 

Meer informatie vind je op de projectpagina, of schrijf je direct in voor de wachtlijst op Connect.

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved