Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

Eykmanlaan 72

86 studio's

Grootte woningen: ±27 m²

Prijs: €518,96 (inc. g/w/l, ex. internet; huurtoeslag mogelijk)

Start verhuur: januari 2018 (onder voorbehoud)

Looptijd: minimaal 10 jaar

DE NIEUWE EYK - UTRECHT (NIEUW)

 

DE NIEUWE EYK – 89 STUDIO'S, UTRECHT

Voormalig woon/zorgcentrum De Lichtkring in Tuindorp-Oost wordt getransformeerd vanaf zomer 2017.

In het pand wordt huisvesting voor o.a. statushouders, kwetsbare jongeren en sociaal huurders gerealiseerd.

 

Samen met woningcorporatie Mitros ontwikkelt Socius een woonproject waar naast sociaal huurders ook statushouders en kwetsbare jongeren komen wonen. In het pand, in de bocht van de Eykmanlaan in Tuindorp-Oost, zijn studio’s voor sociaal huurders beschikbaar. Om in aanmerking te kunnen komen voor de woningen kunnen geïnteresseerden reageren op Woningnetadvertenties. Het is nog niet bekend wanneer deze gepubliceerd worden.

 

Alle bewoners vormen samen een community, waarbij vanuit Socius wordt gestimuleerd om zelf activiteiten te ondernemen. Zie ook het kopje 'Zelfbeheer' hieronder.

 

Praktische informatie

  • Type huisvesting: 86 zelfstandige éénkamerstudio’s
  • Grootte woonruimtes: ±27 m²
  • Huurprijs: €518,96. Dit is inclusief verwarming, elektriciteit en water, exclusief internet
  • Elke woonruimte beschikt over privé voorzieningen: badkamer/wc en keuken
  • Ook zullen bewoners beschikken over een gedeelde woonkeuken, één per verdieping
  • Aanvang project: de verwachting voor de oplevering van De Nieuwe Eyk is januari 2018

 

Aanmeldprocedure

Het aanmelden voor De Nieuwe Eyk gaat via Woningnet. Kijk op de projectwebsite om meer over de aanmeldprocedure te lezen! Volg deze link voor de WoningNet advertentie. De advertentie loopt tot en met 31 oktober.

 

Zelfbeheer

Net zoals bij onze andere projecten zal ook bij De Nieuwe Eyk zelfbeheer een grote rol spelen.  Het zelfbeheer bestaat uit het sociaal beheer en het algemeen beheer van het project. Onder sociaal beheer valt alles wat nodig is om een veilige, schone, leefbare en gezellige woonomgeving te maken en houden. Hierbij staat het vormen van een community en het creëren van sociale samenhang voorop. Het beheer van de overige dagelijkse gang van zaken van De Nieuwe Eyk noemen we het algemeen beheer, hieronder valt bijvoorbeeld het afhandelen van onderhoudsverzoeken, het bijhouden van de e-mail en social media en de coördinatie van maatschappelijke initiatieven. Meer informatie over zelfbeheer ontvangen geïnteresseerden tijdens informatieavonden.

 

Meer weten?

Heb je interesse in De Nieuwe Eyk? Kijk dan op de projectwebsite. De woningen staan tot en met 31 oktober aangeboden op WoningNet. Volg deze link voor de advertentie!

Als je een vraag over De Nieuwe Eyk hebt, kun je een email sturen naar info@DeNieuweEyk.nl.

 

 

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved