Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

DA VINCI - LEIDEN (AFGEROND)

Lammenschanspark 2

65 kamers

Kamergroottes: 13 - 28 m²

Start verhuur: juli 2012

Looptijd: 1,5 jaar

DA VINCI - 65 KAMERS - LEIDEN

In Leiden heeft Socius in juli 2012 65 kamers opgeleverd in het voormalige Da Vinci College. Dit tijdelijke transformatieproject is gerealiseerd in voorbereiding op de aanleg van de grote nieuwe campus Leidse Schans. Hiervoor heeft Socius voor een laag huurbedrag het gebouw ter beschikking gekregen van de gemeente Leiden.

 

Het project heeft naar verwachting een zeer korte duur: anderhalf jaar. Daarom heeft Socius een nieuwe variant van tijdelijke transformatie toegepast. Om de kosten te drukken zijn alleen voldoende voorzieningen gebouwd: keukens en douches. Toiletten waren al aanwezig.

 

Aan de indeling van het gebouw is niets gedaan. Hierdoor is de kamergrootte zeer gevarieerd. De meeste kamers zijn erg groot: van 50 tot 200 m2. Omdat Socius zich ten doel heeft gesteld huisvesting aan te bieden voor maatschappelijk aanvaardbare prijzen, kosten de kamers maximaal 400 euro per maand. De goedkoopste kamer is 200 euro per maand.

 

Het project Da Vinci is door Socius gerealiseerd in samenwerking met Plegt-Vos en VASPRO, en is op 1 januari 2014 beëindigd.

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved