Home

Projecten

De transformatie

Nieuws

Wat doen wij

Het team

Contact

Social

COMPUTECHNION - 96 KAMERS - WAGENINGEN

In het voorjaar van 2015 is Socius gestart met de realisatie van 96 kamers in het 'Computechnion' aan het Dreijenplein 2 te Wageningen. De kamers hebben een oppervlakte variërend van 13 m2 tot 30 m2 met huurprijzen van 312 euro tot 453 euro inclusief. 15 juli 2015 is de verhuur gestart voor een periode van 5 jaar.

 

De verbouwing van Computechnion tot studentenhuisvesting is een eerste aanzet voor de herontwikkeling van het gebied De Dreijen. Naast een prettige woonomgeving krijgen de bewoners zelf de gelegenheid het buitenterrein vorm te geven, zoals past bij studenten van de Wageningen UR. Uitgangspunten zijn een goed gebruik en een aangename uitstraling.

 

Computechnion telt drie verdiepingen met elk twee woongroepen. Elke woongroep heeft eigen gezamenlijke voorzieningen zoals enkele toiletten, een badkamer met meerdere douches en een grote woonkeuken met ruime kookgelegenheid. Op het buitenterrein zijn 120 fietsplekken verdeeld over twee stallingen en genoeg parkeerplekken voor bewoners met een auto.

 

Zelfwerkzaamheid

Door middel van zelfwerkzaamheid hebben de eerste bewoners bijgedragen aan de verbouwing. Deze bewoners hebben 48 uur per persoon geklust onder onder professionele begeleiding, met als beloning 10% huurkorting, die gedurende hun hele huurperiode geldig blijft. Dat kan dus al snel oplopen tot 400 euro per jaar! Daarbij is zelfwerkzaamheid een leuke kans om nieuwe huisgenoten te leren kennen en klusvaardigheden te verbeteren. Vrienden of familie van deze klussers mochten ook meehelpen om deze 48 uur vol te maken.

 

Socius betrekt haar bewoners ook bij het beheer van het project. Er zijn drie functies op het gebied van sociaal beheer, te weten technisch beheer, pandbeheer en de functie huuradministratie, communicatie en PR. Hier kunnen de bewoners een bijdrage kunnen leveren om een leuke en leefbare woonomgeving te creëren. Bovendien is het een leerzame bijbaan!

 

Meer informatie vind je op de projectwebsite, of schrijf je direct in voor de wachtlijst op Connect.

 

Kijk voor een foto-impressie van Computechnion op onze Facebookpagina.

Over ons

Overal in Nederland staat kantoorruimte leeg. Duizenden jongeren en starters zijn op zoek naar woonruimte. Socius biedt de oplossing: leegstaande kantoren ombouwen naar huisvesting voor deze doelgroepen. Wij hebben de ervaring en kennis in huis om een gebouw ten volste te benutten! Lees meer...

Recente Tweets

© 2017 Socius, All Rights Reserved